Corona Update 11-05-2020

11 mei 2020

Bijgevoegd vindt je ons protocol, het protocol van de KNLTB en het protocol van het NOC/NSF. Lees deze aandachtig door en houdt je aan de gestelde regels. Hoewel wellicht een deel van Nederland denkt dat de epidimie voorbij is, is die dat nog niet, vandaar dat de gemeente zal handhaven op de protocollen die we uitvaardigen en wij dus ook. Alleen als we ons met zijn allen aan de regels houden, is er een mogelijkheid dat we per 1 juni wellicht kunnen uitbreiden. Mede vanwege dit gaan ook wij gefaseerd alles vrij geven en kan er nog niet ongelimiteerd vrij gespeeld worden.

Dit mede omdat we nog druk bezig zijn om alle ledenpassen in orde te maken. Dit zal de komende week gebeuren, waarna we wellicht de week erop het sportpark nog meer kunnen openstellen. Ook hebben we regels gemaakt die erop toezien dat iedereen een mogelijkheid heeft om te spelen en dus zal in aanvang het aantal keer dat je kunt komen sporten nog beperkt zijn. Ook dit gaan we gedurende het proces verder uitbreiden. 

De belangrijkste richtlijnen van de KNLTB zijn:

Jeugd tot en met 12 jaar, zowel bij les als bij vrijspelen geen beperkingen. Wel verplicht aanwezigheid van een toezichthouder (trainer). Dit is de afgelopen weken al opgezet, dus loopt gewoon door, inclusief racketuur voor de kids. Extra vrijspelen kids met ouders is alleen mogelijk in het weekend, waarover verderop meer.

Jeugd van 13-18, hier geldt zowel voor trainen als voor vrijspelen maximaal 4 spelers per baan en 1,5 meter regel van toepassing. Toezichthouder verplicht aanwezig. Ook dit loopt inmiddels binnen de vereniging, dus wort voortgezet met huidige werkwijze. Bij bovenstaande geldt nog steeds dat het verboden is voor ouders om het park te betreden of om bij hun kinderen te kijken.

Volwassenen Afgelopen week zijn dan ook de regels voor volwassenen bekend geworden. Hier geldt: Lessen: Maximaal 4 mensen per baan (zowel tennis als padel) 1,5 meter regel van toepassing, verplicht trainer aanwezig. Vrijspelen: Maximaal 2 spelers per baan (zowel tennis als padel) en 1,5 meter regel van toepassing. (als alles goed gaat kan dit per 1-6 worden uitgebreid naar 4) Bovenstaande betekent dus dat zowel bij padel als bij tennis het alleen mogelijk is om te enkelen. Hierop zijn wat uitzonderingen mogelijk als men uit 1 huishouden komt, maar in verband met handhaving hebben we besloten dat dit alleen in het weekend mogelijk is. Waarover verderop meer.

Als gevolg hiervan zijn de belangrijkste regels binnen de vereniging de volgende: (uitgebreide regels in het protocol)

- Gebruik je gezonde verstand

- Thuis omkleden

eigen bidon/water mee

houdt altijd 1,5 meter afstand

volg de looplijnen op het park (zie bijlage)

Na het sporten gelijk naar huis

Maak geen gebruik van vegers en telramen

Voorlopige openingstijden sportpark: Ma-vrij 09.00-12.00, 18.30-23.00, zat-zon, 09.00-17.00

Online reserveren verplicht 

tijdens de 1e week is er een toezichthouder aanwezig Kleedkamers en kantine gesloten. Toiletten beschikbaar. Er is deze week nog geen verhuur mogelijk aan buitenstaanders

Protocol TPC Daalmeer Corona 110520-010620.pdf aanvullende richtlijnen tennis en padel KNLTB.pdf looproute TPC Daalmeer.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 582 3741

Groene Voet Alkmaar

Klaas Bootpad 4-6
1827 CX Alkmaar